Увек браћа

Србија донирала Северној Македонији први контингент вакцина

Председник Републике Србије Александар Вучић предао је данас премијеру Северне Македоније Зорану Заеву први контингент вакцина против коронавируса који Србија донира тој земљи.

Фото: Србија новости
Фото: Србија новости

На граничном прелазу Табановце Заев је дочекао Вучића, који му је уручио 4.688 доза вакцине компаније „Фајзер“ неопходних за имунизацију грађана против коронавируса.

Вучић је рекао да је компанија „Фајзер“ тражила да се вакцине предају по свим процедурама, напоменувши да је у питању приближно половина од раније договорених 8.000 доза, колико ће Србија обезбедити Северној Македонији.

Он је рекао да је примопредаја вакцина требало првобитно да се одржи у четвртак, али је одложена за три дана због неопходности набављања додатне техничке документације.

Председник Србије је изразио захвалност „Фајзеру“ који је омогућио извоз вакцина у Северну Македонију по веома строгим процедурама.

Вучић је исказао задовољство због тога што сада и Северна Македонија може да крене у имунизацију, истакавши да Србија нема никаквих других интереса сем што показује пријатељство према грађанима те земље.

Ништа осим да наше пријатељство напредује и да увећамо економску сарадњу и да можемо да живимо не само као најближи суседи, већ и као најбољи пријатељи, поручио је председник Србије.

Он је изнео уверење да ћемо кроз иницијативу „Мали Шенген“ моћи да идемо даље ка међусобном приближавању, што ће донети бољи живот нашим грађанима.

Истовремено, Вучић је најавио и да ће здравствени радници који су учествовали у процесу вакцинације у Србији добити додатну подршку од 10.000 динара.

Заев је изразио захвалност председнику Србије, премијерки Ани Брнабић и министру здравља Златибору Лончару због тога што су издејствовали сагласност од „Фајзера“ и пружили прву помоћ у вакцинама, која, како је нагласио, много значи.

Он је пренео захвалност и српском народу на огромној солидарности коју је исказао, напоменувши да ће са вакцинама из Србије бити имунизовани медицински радници у ковид центрима.

Према његовим речима, данашња донација вакцина је израз пријатељства, солидарности и подршке Србије Северној Македонији, коју та земља неће заборавити.

Pošaljite svoj komentar