Политика

Нетачни наводи Народне странке о наводном неоснованом хапшењу њених активиста

Полицијска управа у Крушевцу истиче да су нетачни наводи Народне странке о наводном неоснованом хапшењу њених активиста и наглашава да полиција једнако поступа према свима и своје активности спроводи у складу са законом независно од страначке припадности билo кога. Истичемо да приликом рутинске контоле лица полиција нема никаква сазнања о политичкој припадности лица, нити је то од значаја за њен рад.

У циљу истинитог информисања јавности, Полицијска управа у Крушевцу указује да су припадници саобраћајне полиције у Крушевцу у контроли саобраћаја зауставили возило којим је управљао П.П. (1979) из Крушевца који је том приликом одбио да се подвргне испитивању на присуство психоактивне супстанце у организму због чега му је, по Закону о безбедности саобраћаја на путевима, одређено задржавање до 12 сати, као и сваком другом лицу које одбије да се тестира на алкохол или наркотике.

Са њим у возилу био је и М.Џ. у чијем је стану полиција приликом претреса пронашла пиштољ са седам припадајућих метака, вагицу за прецизно мерење и малу количину зелене биљне материје за коју се сумња да је марихуана.

Због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и неовалашћено држање опојних дрога, осумњиченом М.Џ.  је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен основном јавном тужиоцу у Крушевцу.

Педесеттрогодишњи мушкарац, који је са њима био у возилу, саслушан је у полицији у својству грађанина и пуштен, и никакакво хапшење нити мере према тој особи нису предузете како тврди Народна странка.

Полицијска управа у Крушевцу позива политичке странке да у дневно политичким  обрачунима престану да злоупотребљавају полицију и износе непроверене и нетачне информације.

Извор: МУП

Pošaljite svoj komentar