Србија, или?

Милораду Арлову забрањен улазак на Косово и Метохију

Председнику бањалучког Одбора за помоћ Србима на KиМ, Милораду Арлову данас је забрањен улазак на територију јужне покрајине, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Граница, фото: Гугл
Граница, фото: Гугл

Милорад Арлов је онемогућен да деци са простора KиМ уручи 1.000 новогодишњих пакетића, али и шест новчаних стипендија, наводи се у саопштењу.

Забрана уласка Арлову представља, како је оценила Канцеларија, најфлагрантније кршење права на слободу кретања и меру коју приштинске власти самовољно спроводе без икаквог правног основа.

Kанцеларија за Kосово и Метохију најоштрије осуђује антицивилизацијско поступање Приштине, која у време пандемије поставља нове баријере и препреке.

„Њиховим политичким одлукама и неразумним мерама сада су погођени и најмлађи житељи Kосова и Метохије, који ће остати ускраћени за тренутке радости и празничне поклоне, јер су приштинске власти почеле да се обрачунавају и са новогодишњим пакетићима“, пише у саоптшењу.

Нажалост, како се додаје, то је најпрецизнији пример који показује докле сеже нетрпељивост Приштине према свему српском.

Pošaljite svoj komentar