Ковид19

Амерички амбасадор у Москви одбио да прими руску вакцину „спутњик“

Амерички амбасадор у Москви Џон Саливен захвалио је руском Министарству спољних послова на понуди да прими руску вакцину против коронавируса „спутњик“, али је рекао да то неће учинити, написала је на „Твитеру“ аташе за медије америчке амбасаде у Русији Ребека Рос.

„Амбасадор Саливен захваљује Министарству спољних послова Русије на предлогу да се вакцинише, али не би желео да прими вакцину намењену држављанину Русије“, написала је Ребека Рос.

Подсетила је и да су већ две америчке вакцине до сада одобрене и помажу у борби против коронавируса широм света.

Раније је на Фејсбук страници америчке дипломатске мисије објављена фотографија Саливеновог писма Деда Мразу у којем пише да се у одлазећој години „понашао веома добро, носио маску и држао растојање“, па тражи на поклон вакцину против коронавируса, нови штап за хокеј и патике за трчање.

Министарство спољних послова Русије је на свом Твитер налогу одговорило на Саливеново писмо наводећи да Деда Мраз има поклон (или три) за њега.

Из Министарства су као један од поклона навели и чињеницу да је руска вакцина „спутњик“ добила одобрење за коришћење и код особа старијих од 60 година.

Pošaljite svoj komentar