Одлична вест

За здравствену инфраструктуру милијарду евра

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да Србија само у здравствену инфраструктуру тренутно улаже милијарду евра.

Ана Брнабић, фото: М.М. / Србија новости
Ана Брнабић, фото: М.М. / Србија новости

Брнабић је у изјави за Телевизију Хепи истакла да је нова ковид болница у Батајници, која је јуче примила прве пацијенте, буквално спасила животе људи, и додала да су током пандемије једино још у Кини и Русији изграђене нове болнице за пријем пацијената позитивних на коронавирус.

Председница Владе је оценила да то што су за четири месеца изграђене две нове болнице представља велики понос, али и успех читаве Србије и показатељ колико наша земља може да уради.

Невероватно је да ћемо из борбе против коронавируса изаћи јачи него пре ње. У економском смислу, наша привреда ће 2020. годину завршити са најбољим резултатима у читавој Европи, навела је она, подсетивши на то да су пре 2012. године све државе Западног Балкана имале веће и плате и пензије од нас.

Према њеним речима, Србија ће из актуелне здравствене кризе изаћи са великим бројем нових лабораторија са најмодернијом опремом.

Премијерка је рекла и да ће држава учинити све да што пре набави вакцине, које ће бити бесплатне, нагласивши да вакцинација против коронавируса неће бити обавезна, али да ће се апеловати на грађане да то учине.

Pošaljite svoj komentar