Човек великог срца

Посланик који брине о грађанима на југу Србије

Данас се посланици враћају у посланичке клупе, неки од њих су одмарали за време пандемије и ванредног стања, а неки су били активни.

Посланик Милија Милетић, приватна архива, фото: М.М.
Посланик Милија Милетић, приватна архива, фото: М.М.

Један од активнијих посланика у јужној Србији је Сврљижанин Милија Милетић.

Он је један од ретких који се самоиницијативно пријавио на сајту за волонтере да буде волонтер у својој општини, да помаже и буде ангажован.

Милетић каже да од почетка пандемије и ванредног стања размишља свакодневно како да помогне својим грађанима, али и грађанима у региону.

На његову идеју општина Сврљиг, иако најсиромашнија у Србији, смогла је снаге и прва је почела да шије заштитне маске и бесплатно их дели својим грађанима. 

Милија Милтић, фото: Сврљишке новине, Сврљишка ТВ
Милија Милтић, фото: Сврљишке новине, Сврљишка ТВ

Поводом тога на три локације постављене су кутије где се грађани бесплатно снабдевају маскама. Милетић бар једном дневно обиђе све локације како би се лично уверио у стање у кутијама.

Он је због недостатка средстава за дезинфекцију руку инсистирао од локалног Штаба за ванредне ситуације да обезбеди потпуно бесплатно за све грађане дневно по 1,5 литар дезинфекционог средства. Дезинфекционо средство поред грађана у Сврљигу добијају и сви мештани сврљишких села, а укупно их је 38 на територији ове веома разуђене и распрострањене општине.

Милетић у сарадњи са волонтерима и координатором волонтера у Сврљигу Мирославом Марковићем, сваког јутра када пензионери излазе у продавнице у периоду од 4 до 7 ујутру, дели бесплатне маске, рукавице и сл.

Овај посланик колико ради у граду, толико даје себе и на селу. Свака кућа у селу обезбеђена је заштитним маскама, дезинфекционим средствима и сл. Он је препоручио Штабу да свим месним канцеларијама свакодневно достављају потрепштине, да волонтери обилазе села и помажу најстаријима.

Милетић и Марковић кренули на терен, фото: М.М. приватна архива
Милетић и Марковић кренули на терен, фото: М.М. приватна архива

Још једна занимљива информација из ове општине је да се на листи заражених налазе 25 лица, од којих неки не живе у Сврљигу, већ се само ту фиктивно воде, сазнаје наш портал. Међутим, на сву срећу нема званичних података да је до сада неко преминуо од вирус Ковид-19, али зато постоји податак да је до сада 9 особа олечено. 

Мештани сврљишких села кажу и свакодневно коментаришу да када би сваки град у Србији имао по једног Милију, свима би било много боље.

Pošaljite svoj komentar