Браво посланиче!

КОНАЧНО СЕ НЕКО СЕТИО ДА ПОСТАВИ ВЕОМА БИТНО ПИТАЊЕ КОЈЕ СЕ ТИЧЕ СВИХ РОДИТЕЉА

Данима се говори о помоћи која ће од 2020. године бити знатно већа него лане, а ради се о повећању средстава, односно новчане помоћи која се уплаћује брачним паровима за прво дете, као и за друго, треће, четврто…

Парламент, поглед из Косовске, фото: Гугл мапа
Парламент, поглед из Косовске, фото: Гугл мапа

Народни посланик из најнеразвијеније општине, која се бори за опстанак младих и пораст природног прираштаја, данас је са скупштинске говорнице у главном граду упитао министарку Славицу Ђукић Дејановић када ће коначно бити донешена одлука о повећању средстава за прво дете, односно накнада за друго, треће, четврто дете… као што је пред крај 2019. године било обећано, а медији су брујали о томе на сав глас!  

Милија Милетић је човек са села, познаје проблеме људи из малих средина, а свакодневно је у контакту са народом на југоистоку земље и зна њихове проблеме. 

Милетић је очигледно поставио ово питање министарки Славици Ђукић Дејановић јер га је подстакао податак да се у Сврљигу до данас родило 7 беба, много више него ранијих година у овом периоду, који важи за ,,мртву сезону“ по том питању.

Милија Милетић, фото: УСС
Милија Милетић, фото: УСС

Милетић је рекао да су деца будућност Србије и да Србија не сме дозволити да постане старачка земља, каква полако и постаје.

Он је потегао иницијативу да се у његовом Сврљигу увећају средства за подстицај наталитета, једини је одборник и политичар кога уопште и занима ова тема, а међу 27 одоборника једини је предложио да се новац за новорођенчад, породиље, мајке без посла и децу до године старости удвостручи.

Иначе, наш портал је активан по овом питању и често је у контакту са родитељима који су незадовољни јер им у породилиштима, општинским и градским управама говоре да повећања нема и да је износ којим држава помаже родитеље ОСТАО НЕПРОМЕЊЕН! 

Pošaljite svoj komentar