И сељаци би да се питају! Ова мала странка најавила улазак у српски парламент

И сељаци би да се питају, али овог пута не преко плота, већ директно у парламенту Србије, где се доносе битни закони и одлуке.

Парламент, поглед из Косовске, фото: Гугл мапа
Парламент, поглед из Косовске, фото: Гугл мапа

Председник Уједињене сељачке странке Милија Милетић је једини са југоистока представник пољопривредника, људи са села и радника у Народној скупштини Републике Србије.

Милија Милетић је у Народну скупштину ушао са листе Српске напредне странке и већ други мандат заредом је посланик.

Он предводи странку која има око 60 одбора широм Србије, у многим општинама чини власт, а ретко је негде у опозицији, готово нигде. Инфраструктура странке је изграђена, јер ова политичка прича темељно је грађена већ 20 година.

Милија Милетић, фото: УСС
Милија Милетић, фото: УСС

Први човек странке Милија Милетић каже да тренутно има подршку 1,1% гласова на територији целе Србије, што су показала ранија испитавања јавног мњења, те да сматра како долази време изборима, тај рејтинг би могао да премаши 2%.

Најпре ћемо разговарати са колационим партнерима о учешћу на парламентарним изборима, рекао је Милетић, алудирајући на СНС.

На крају, вредно је истаћи да ова политичка странка нема централу у неком великом граду, већ у малој општини одакле и долази Милија Милетић, у Сврљигу.

Опширније о овој политичкој странци можете наћи на адреси: www.ujedinjenaseljackastranka.rs 

Pošaljite svoj komentar